Am luat decizia să mergem în Papua Noua Guinee să-i ajutăm
Adăugată de wycliffe.romania in 18/03/2016, citită de 1.587 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Am luat decizia să mergem în Papua Noua Guinee să-i ajutăm

Am vrea să citiți acest mesaj ca pe unul adresat personal, și să-l simțiți ca pe o convorbire față în făță.

De ce Papua Noua Guinee?

Multe etnii în Papua Noua Guinee (PNG) nu au acces la Scriptură iar multe care au, nu știu să o folosească!

PNG este cea mai diversificată țară din lume din punct de vedere lingvistic, are 838 de limbi. Aproximativ 20% dintre limbile lumii fără acces la Scriptură (1778) sunt în PNG (321).

„…cum ar putea acești oameni să aibă o relație adâncă cu Dumnezeu când încă 321 din grupurile etnice din această țară nu au deloc acces la Scriptură?” Paul B., Manager de Resurse Umane, SIL PNG (organizația parteneră Wycliffe)

Cine le va duce Scriptura în limba lor? Cine îi va ajuta să o folosească pentru ca și ei să poată învăța pe alții?

Dorim să le slujim acestor oameni prin Promovarea Folosirii Scripturii în limba lor maternă pentru ca băștinașii să aibă acces la Biblie și să învețe să o folosească spre multiplicarea bisericii, prin facerea de ucenici.

Ce vom face?

  • identificăm obstacolele în calea folosirii Scripturii;
  • instruim liderii locali în folosirea Bibliei;
  • împreună cu liderii locali dezvoltam strategii şi activități adecvate pentru depășirea obstacolelor;
  • producție și distribuire, de materiale biblice scrise și audio;
  • producerea și distribuirea de povestiri Biblice orale, în culturile predominant orale, prin înregistrări audio și video;
  • producție și distribuire de materiale bazate pe Biblie, despre SIDA, vindecarea traumelor, etc.

Cât timp? Cel puțin 3-4 ani, pentru că lucrătorul trebuie să cunoască mai întâi comunitatea (limba, cultura), pentru a putea răspunde în mod relevant, cu Scriptura, nevoilor lor.

Vreți să fiți parte din echipa de susținere?

Ca familie, nu putem face acestă lucrare singuri! Este nevoie de o echipă de susținere regulată în rugăciune, financiar și încurajare, formată din creștini ca dumneavoastră! Wycliffe nu poate acoperi costurile lucrătorilor, deci, fiecare misionar este responsabil să aibă propria echipă de susținere pentru a acoperi costurile de trai și de lucrare. Fără angajamente de susținere regulată care să acopere bugetul lunar necesar, organizația nu ne va lăsa să plecăm pe câmpul de misiune.

Dacă doriți să fiți părtași acestei lucrări fiind parte din echipa de susținere sau vreți să aflați mai multe, contactați-ne la 0735 502 528, sau folosind formularul de contact de pe http://wycliffe.ro/dumitriu/

dumitriu0316

Cu ajutorul Tatălui, împreună, putem face posibil ca cei din Papua Noua Guinee să aibă și să folosească Cuvântul în limba lor și astfel să îndeplinim porunca Domnului din Matei 28. E o onoare să fim parte a acestui plan de mântuire a lui Dumnezeu pentru Papua Noua Guinee.

Mulțumim tuturor celor ce au decis deja să fie parte din echipa de susținere regulată! Domnul să vă binecuvânteze să puteți duce slujirea până la capăt!  Oamenii din PNG sunt flămânzi după Cuvânt. Împreună putem să-i ajutăm!

Am vrea să încheiem cu trei experiențe minunate pe care le-am avut în timpul vizitelor noastre la biserici.

Pe când eram cazați la niște prieteni, fetița lor de 9 ani a venit la noi să ne dea 50 de lei din banii ei economisiți. Ne-a cerut să-i scriem numele țării unde mergem să îl poată învăța. Într-o altă biserică, după prezentare, din nou un copil a dat un exemplu minunat, de urmat. A cerut permisiune tatălui  său și apoi la rugat să-i aducă banii (100lei) de acasă, pentru a n-i dărui. Tatăl cu lacrimi în ochi de bucurie, ne-a dat darul fiului său. Nu știm cine a fost exemplu pentru cine, dar cert e, că și tatăl s-a angajat în numele familiei să facă parte din echipa de susținere regulată.

A treia experiență am avut-o acum câteva zile când ne-am dus la o biserică de țară cu vreo 9 membri. Am fost primiți cu dragoste uriașă, ascultare atentă, masă bună și spre surprinderea noastră și cu promisiuni serioase: “ne vom ruga pentru această slujire cât ea va ține!“. Liderul de biserică, dând exemplu bun prin propriul angajament financiar rostit în fața bisericii, a încurajat pumnul de oameni prezenți să se implice și ei cum pot. N-a rămas fără rezultat… De aici am fost invitați de același lider de biserică într-o altă adunare (într-o școală dărăpănată) plantată de un misionar (care acum lipsea din motive de sănătate), să le spunem și lor mărturia noastă și despre slujire. Erau majoritatea copii (pentru că misiunea din sat se adresa în special copiilor) și câțiva adulți îmbrăcați simplu. Când a fost colecta, simțeam că noi trebuie să punem mai mulți bani decât obișnuim, văzând condițiile de acolo. Banii aceștia au venit însă înapoi. Un tânăr care e probabil responsabil în aceea biserică s-a hotărât să ne dea colecta nouă. Nu a fost o sumă mică luând în considerare condițiile.

Domnul, prin aceste experiențe, ne-a copleșit și în același timp ne-a încurajat. Am înțeles că EL se va îngriji cu siguranță de nevoile acestei slujiri și vrea să folosească tot felul de oameni și biserici care vor să asculte de chemarea Lui. Din nou ne-am amintit de versetul care ne-a fost motto la începutul slujirii:

„Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” 2 Corinteni 12:9

Mulțumim Domnului pentru:

  • că El ne face părtași planului Său de mântuire
  • cei care sunt credincioși, atât în susținerea noastră în rugăciune, cât și financiar
  • pentru experiențele minunate avute cu Domnul
  • pentru că primim putere de la El să mergem înainte în mijlocul încercărilor

Motive de rugăciune:

  • mântuirea rudelor noastre ( părinți și frați)
  • protecția fizică și spirituală a Domnului asupra noastră în perioada de pregătire pentru plecare în Papua Noua Guinee
  • creșterea suportului regulat în rugăciune și financiar fără de care nu putem pleca le câmpul de misiune

Cu dragoste în Cristos,

Hajni și Mihai


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni