Continuăm slujirea dintr-o nouă locație – familia Cuceuan, Etiopia
Adăugată de wycliffe.romania in 10/09/2015, citită de 1.442 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Continuăm slujirea dintr-o nouă locație – familia Cuceuan, Etiopia

“Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă.” Isaia 58:11

Scriem această scrisoare, dorind să vă informăm despre planurile noastre de viitor, planuri care s-au conturat în ultima lună, după ce ultima noastră scrisoare de informare v-a fost trimisă și să vă spunem câteva cuvinte despre ultima noastră călătorie în Tanzania.

Anul trecut, când ne-am reîntors în Etiopia aveam ca obiectiv finalizarea programului de internship (perioada de pregătire), în cadrul echipei GSLT Africa. Cu ajutorul Domnului, am reușit să terminăm cu bine acest program, iar acum, ni s-a propus să ne reîntoarcem în România pentru a ajuta echipa GSLT, care s-a stabilit la Oradea.

Față de anul trecut au avut loc câteva schimbări, atât la nivelul conducerii echipei GSLT Africa, cât și la nivelul conducerii GSLT pe plan internațional. S-au produs câteva schimbări și la strategia de lucru a GSLT, astfel dar, noii misionari care doresc să lucreze cu Surzii în Africa, Asia sau Europa, trebuie să meargă în România pentru programul de internship. Noul lider al GSLT Africa, Geri, și soțul dânsei Harry (care este consultant în traducerea Bibliei), locuiesc în Oradea de aproape de 2 ani de zile. Momentan, în România se află și 6 persoane noi care doresc să lucreze în traducerea Bibliei în limbajele semnelor, iar acum au început programul de internship.

Slujirea și colaborarea noastră cu echipele cu care am lucrat până acum în Africa, va continua. Slujirea continuă, doar locația se schimbă. Liderii GSLT ne-au propus să ne continuăm activitatea din Oradea, acolo unde am putea ajuta și în cadrul programului de pregătire pentru noii membri, dar totodată, să continuăm lucrarea în Africa, urmând ca eu (Ionuț), să fac scurte călătorii periodice (pentru 2-3 săptămâni), pentru a vizita și a lucra alături de echipele de traducere din Africa.

Nu a fost deloc ușor să decidem să ne întoarcem în România pentru o perioadă – momentan nu știm cât vom sta în România, dar cert este faptul că ne dorim să ne reîntoarcem în Africa pe viitor. La decizia noastră au contribuit și câțiva factori precum: bugetul nostru lunar, care nu este îndeajuns pentru a acoperi costurile pentru a trăi în Etiopia, legile promulgate de guvernul acestei țări, care îngreunează activitatea desfășurată de ONG-uri, nevoia echipei GSLT și modul în care putem răspunde noi nevoilor echipei, dar și nevoile Wycliffe România, care în prezent are nevoie de ajutorul nostru în biroul din Oradea (o parte din timpul nostru vom lucra în biroul Wycliffe).

Împreună cu liderii GSLT și ai Wycliffe România am decis să revenim în țară pe 15 septembrie și sperăm ca până la finalul lunii octombrie să reușim să ne stabilim la Oradea. Vă rugăm să ne susțineți în rugăciune în aceste momente...

Detalii...

Ionuț și Daniela Cuceuan sunt misionari Wycliffe România din 2010 respectiv 2011.


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni