Cuba a ridicat restricţiile privind distribuţia de Biblii
Adăugată de Softy in 04/06/2015, citită de 2.093 ori
Autor: Anonim, Categorie: Internațional
Cuba a ridicat restricţiile privind distribuţia de Biblii

Cuba a interzis distribuţia de Biblii, începând din anul 1969 şi până recent, când guvernul comunist de la Havana a decis să ridice aceste restricţii, ca urmare a acordurilor încheiate cu Statele Unite, conform unui articol publicat de Charisma News, care citează surse preluate din portalul The Joplin Globe.

Această ţară va permite distribuţia de Biblii şi literatură creştină, graţie unui program experimental pe care l-a iniţiat recent, dar care ar putea fi oprit în orice moment, dacă distribuţia va crea prea multe probleme sau prea  multe reacţii negative, a spus David Isais, care lucrează pentru Comisia Biblică din Cuba şi este persoana de contact pentru Revival Fires Ministries.

Organizaţia Revival Fires a trimis deja în Cuba patru transporturi cu peste 265 000 de Biblii şi caută sponsori pentru a putea ajunge la un milion de Biblii, care să fie trimise în această ţară. Cecil Todd, fondatorul şi preşedintele Revival Fires, nu este străin în distribuirea de Biblii în cele mai îndepărtate colţuri ale pământului. Todd, ce s-a graduat în Ozark Christian College, a supervizat distribuţia a peste 2 milioane de Biblii în fosta Uniune Sovietică şi peste 250 000, distribuite de trupele americane, în Irak şi Afganistan.

Comisia Biblică din Cuba, care a servit ca legătură între guvern şi bisericile din Cuba de mai bine de şase decenii, caută acum Biblii nu numai pentru biserici ci şi pentru şcoli, închisori şi biblioteci. Todd a spus că decizia Cubei de a permite circulaţia Bibliei, ia perturbat mintea. Înainte de a interveni această modificare, fiul său cel mai mic, care a făcut 10 călătorii misionare în Cuba, de fiecare dată a fost aproape de a fi arestat, pentru contrabanda cu Biblii. El a mai spus că el este conştient de faptul că peste 1 200 de biserici din Cuba caută de urgenţă Biblii. Sunt unele biserici care au doar una sau două Biblii pentru întreaga congregaţie şi mulţi predicatori cubanezi au trebuit să împrumute Biblia pentru a putea merge ca să predice.

Mulţi se întreabă acum, ce va urma în această ţară în urma acestei schimbări politice atât de dramatice. Ar putea oare ca porţile binecuvântării spirituale să se deschidă şi pentru Cuba? Drumul care urmează s-ar putea să fie complicat, conform unui cuvânt profetic rostit cu câţiva ani în urmă de către Consiliul Apostolic al Bătrânilor Profeţi:

„Există o chemare de trezire în Cuba care se conectează cu Miami. Grupul hispanic cel mai numeros din Miami este cel cubanez. Fidel Castro i-a expulzat din Cuba pentru motive religioase, politice şi economice. Când acesta a închis graniţele, mulţi au fugit în Statele Unite unde au devenit cetăţeni americani. Cu toate acestea, aceştia au o rană deschisă în inimile lor, pentru că Fidel Castro i-a alungat şi le-a luat bunurile şi moştenirea. Acum o nouă generaţie de cubanezi a crescut în Florida. Dar această generaţie este îndoctrinată de rănile ultimei generaţii şi acumulează încă multă amărăciune pentru Cuba”.

Chiar dacă drumul spre vindecarea şi împăcarea celor răniţi de nedreptăţile lui Castro este încă departe de a se fi terminat, Dumnezeu este capabil să facă o minune şi aici. Faptul că milioane de cubanezi vor avea acum accesul liber la Biblie, pentru prima dată după 50 de ani, este proba suficientă că El deja este la lucru.


Știre preluată de pe benidradici.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni