Traducerea continuă în ciuda conflictelor armate din vară – Etiopia +VIDEO
Adăugată de wycliffe.romania in 11/12/2014, citită de 2.120 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Diverse
Traducerea continuă în ciuda conflictelor armate din vară – Etiopia +VIDEO

Dragii mei,

Salutări de pe muntele Gedole, din sud-vestul Etiopiei

Apostolul Pavel în 2 Corinteni 1 începând cu versetul 3, îl binecuvântează pe Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, numindu-L Părintele îndurărilor și Dumnezeul oricărei mângâieri. La fel Îl numesc și eu pentru ca El este ”Acela care în adevăr ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu să putem mângâia pe cei ce se află în vreu necaz”…

Probabil unii dintre voi știți că tatăl meu a plecat la Domnul lui drag, pe data de 2 august a.c. Chiar daca e numai pentru o vreme, am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni ai mei și unul dintre cei mai apropiati susținători ai misiunii pe care Domnul mi-a încredințat-o aici în Etiopia. Am revenit în Etiopia pe data de 15 noiembrie, neștiind ca Domnul are pentru mine mângâiere: surpriza plăcută de a primi acasă, un grup de aproape 25 de colegi etiopieni de la biroul SIL din Addis Ababa. Au venit să mă încurajeze, să plângă împreună cu mine și să se roage pentru mine. În Gedole când am ajuns un alt grup de vecini și prieteni au facut la fel precum și traducătorii din Gawwada. Plecarea tatalui meu a lasat un gol nespus pentru mine… Dumnezeu însă m-a mângâiat, mă mângâie și mă va mângâia. Rugați-vă împreună cu mine și pentru mine! Rugați-vă ca prin aceste mângâieri să găsesc prilej pentru a mângâia pe cei ce se afla în necaz aici în Etiopia, în jurul meu și ”Dumnezeu să ne dschidă o ușă pentru Cuvânt ca să putem vesti taina Lui Cristos”.

Vă aduc vești proaspete din Gawwada. În august, conflictul mai vechi provocat de omorârea unui comerciant bogat din Konso a adus focuri de armă pentru 4 zile la granița dintre cele două triburi. După cum îmi povestesc localnicii a fost doar mâna Domnului ce i-a păzit de un genocid. Cei din Konso au venit echipati cu puști automate, în timp ce cei din Ale aveau un foarte mic număr de puști. Paradoxal însă nimeni din Ale nu a murit, doar ușor răniți în timp ce de partea atacatorilor s-au înregistrat destul de mulți morți. Creștinii recunosc mâna Domnului în asta. În același timp se tem de o nouă replică pentru răzbunarea celor ce au murit. De la început v-am cerut să vă alăturați în rugăciune pentru înaintarea Împărăției Lui și cred că Dumnezeu aceasta face, prin toate circumstanțele. Voia Sa Suverană să se facă între noi si mai ales între cei din Ale.

Detalii


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni