Tu, familia ta si internetul
Adăugată de torch in 19/11/2014, citită de 2.900 ori
Autor: DAVID CLARK, Categorie: Recenzii cărți
Tu, familia ta si internetul
Tu, familia ta si internetul
Ce ar trebui să ştie creştinii în noua eră a informaţiei
 
David Clark
 
Format 140x205, 150 pagini
 
Cum ar putea creștinii să înțeleagă mai bine pericolele și oportunitățile pe care le prezintă internetul? Această excelentă resursă, scrisă de un expert în domeniu, explică și ilustrează ce sunt științele tehnice și îi îndrumă pe cititori să apeleze la principiile biblice (precum autocontrolul și simțul răspunderii) care pot să le ofere protecție împotriva pericolelor iminente. În același timp, ea îi va încuraja pe credincioși să folosească la maximum oportunitățile care se ivesc prin întrebuințarea chibzuită a World Wide Web.
 
CUPRINS
 
  • Cuvânt înainte
  • Introducere
  • Şi ce dacă?
  • Partea bună, partea rea şi puţină istorie
  • Comunicare
  • Facebook şi revoluția rețelelor de socializare
  • Să ne apropiem de cei interconectați şi totuși ­deconectați
  • Pornografia
  • Dacă este gratis, atunci tu ești produsul
  • Jocurile pe Internet
  • Jocurile de noroc pe Internet
  • Știri şi păreri
  • Cinci principii din care trebuie să învățăm
  • Cinci principii pe care să le aplicăm
 
DESPRE AUTOR
David Clark este credincios de la vârsta de cincisprezece ani și activ în biserica evanghelică reformată de care aparține în Anglia, unde s-a și stabilit după ce a lucrat mai mulți ani în America. A lucrat mai mult de treizeci de ani ca specialist în prelucrarea datelor cu ajutorul calculatoarelor. În prezent deține și conduce o companie de consultanță prin care asistă guvernele Marii Britanii și al Americii în implementarea unor tehnologii computerizate. A susținut mai multe lucrări științifice în cadrul unor conferințe de specialitate, începând cu întrebuințarea Inteligenței Artificiale și terminând cu Analiza Riscului. A făcut parte din conducerea mai multor organizații creștine, este căsătorit, are doi copii, iar de curând a devenit și bunic.
 
 
RECOMANDĂRI
În zilele noastre, numărul celor care folosesc Internetul în lumea întreagă depășește două miliarde de oameni. Aproape 80% din populația Americii de Nord este conectată la Internet. Însă chiar în timp ce îl folosim, sunt foarte puțini cei care înțeleg numărul amețitor al aplicațiilor și implicațiilor pe care acesta le are. David Clark ne dezvăluie polivalențele Internetului prin explicații simple și clare. Mai mult decât atât, el ne arată implicațiile spirituale ale Internetului atât negative, cât și pozitive. Pastorii, părinții și dascălii vor prețui foarte mult această carte. La fel vor face și credincioșii obișnuiți care, ca și mine, caută să țină pasul cu universul spațiului cibernetic aflat în continuă dezvoltare, domeniu pe care doresc să-l folosească pentru slava lui Dumnezeu și bunăstarea familiilor și a bisericilor noastre.
- Dr. Joel R. Beeke, președinte al Puritan Reformed Theological Seminary din Grand Rapids, Michigan
 
S-a scris mult despre modul cum ar trebui să trăiască creștinii în lumea digitală; se va scrie și mai mult în anii care vor urma. Valoarea unică a contribuției pe care o aduce David Clark prin această carte este iscusința de a pune în aplicare principii biblice fundamentale care ne vor instrui cum să folosim aceste tehnologii și cum să nu devenim dependenți de ele.
- Tim Challies, autor și blogger, Ontario, Canada
 
Această excelentă cărticică ar trebui să ajungă în fiecare familie de creștini. Creștinii ar face un lucru bun să dăruiască și prietenilor necredincioși câte un exemplar. David Clark ne poartă cu măiestrie pe diferitele culoare care alcătuiesc lumea năucitoare a tehnologiei Internetului, ne explică pericolele care ne pândesc la fiecare pas și ne oferă sfaturi practice pentru a evita aceste pericole. Capitolele 11 și 12, Cinci principii din care trebuie să învăţăm și Cinci principii pe care să le aplicăm, pun la dispoziția creștinilor căi extrem de eficiente pentru a utiliza Internetul în mod înțelept.
- Roger Ellsworth, pastor itinerant și autor al mai multor cărți
 
Dacă tu sau copiii tăi folosiți Internetul, cumpărați și lecturați imediat această carte! David Clark combină cunoștințele sale tehnice de expert în domeniu cu o întrebuințare înțeleaptă a principiilor biblice pentru a ne ajuta să ne ferim de capcane și să stocăm foloasele tehnologiei de care beneficiem în fiecare zi. Rezultatul obținut este o combinație avizată de informație vitală și sfat creștinesc competent. 
- Robert Strivens, rector la London Theological Seminary
 
Tu, familia ta și Internetul, scrisă de David Clark, este o carte deosebită. Este o lectură obligatorie pentru fiecare creștin; e o lectură obligatorie pentru fiecare părinte și ar trebui să fie lecturată de fiecare adolescent care este bombardat de tehnologia Internetului și a mass-mediei. Am recenzat această carte și, în calitate de pastor, voi cere tuturor membrilor din biserica mea să o includă în programul lor de ucenicie și creștere spirituală. Cu toate că materialul din carte este informativ, practic și încurajator, el ni se oferă și ca o avertizare împotriva pericolelor care ne pândesc în lumea modernă și întunecoasă a calculatoarelor și a Internetului. David Clark evidențiază nenumăratele foloase și binecuvântări ale Internetului, dar totodată îi informează pe cititorii lui despre realitatea pericolelor acestuia. Cartea ia în discuție subiecte precum căutările pe Internet, Facebook, Twitter, jocurile pe Internet și multe alte subiecte relevante. Recomand cu tărie această carte ca un instrument extrem de folositor pentru părinții și pastorii care vor să-și instruiască familiile și bisericile.
- Bob Dickie, autor și pastor
 
E adevărat că Internetul a adus întreaga lume în căminele noastre. Cu tot ce e bun și rău, frumos și urât, adevăr și minciună. Cum ar putea părinții creștini să facă față atacurilor violente care se năpustesc asupra copiilor și familiilor lor? David Clark a făcut bisericii un serviciu extrem de necesar când a scris o carte pe această temă. Abordarea lui este foarte echilibrată și deosebit de utilă pentru biserică. Nu cred să existe un subiect mai presant pentru biserică decât acesta. Îl încurajez pe fiecare părinte să cumpere această carte și s-o parcurgă atent capitol cu capitol. Nu te lăsa luat prin surprindere!
- John D. Currid, profesor de Vechiul Testament Carl McMurray la Reformed Theological Seminary, Charlotte, North Carolina

Știre preluată de pe www.faclia.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni