Voluntariat oftalmologic pentru sute de bihoreni
Adăugată de sorinpetrache in 23/10/2014, citită de 1.914 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Voluntariat oftalmologic pentru sute de bihoreni

Profesioniști desăvârșiți, zâmbitori, cordiali, răbdători. Fac evaluări, măsurători, explorări funcționale ale ochilor și iau decizii cu precizia unui mecanism elvețian. Timp de 10 ore pe zi, cinci zile pe săptămână, în diferite localități din județul Bihor, peste 600 de bihoreni sunt controlați oftalmologic și primesc vești bune, recomandări sau corectări ale ochelarilor de vedere pentru o sănătate oculară mai bună, pentru o perspectivă mai senină.

Familia Donna și Jim Watts (Florida, SUA), Jenny Stickhouse, Jill Thomas, Sue Clipsham (Anglia), Kevin Hoy, Ilie Cimpoca, Maria Hava (Cimpoca), Simona Duciuc, Georgeta Opreanu și mulți alți tineri inimoși sunt voluntarii Asociației Smiles România de care Dumnezeu se folosește în aceste zile pentru ca înțelepciunea citirii Cuvântului Sfintei Scripturi să lumineze cu bucuria mântuirii inima celor care-L caută.

Echipa de voluntari americani coordonată de medicii oftalmologi Donna și Jim Watts au inițiat acest program umanitar împreună cu Asociația Smiles România (thesmilesfoundation.org) în urmă cu opt ani și promit că, prin grija și ajutorul lui Dumnezeu, vor continua, din doi în doi ani, să vină în Bihor și să ofere gratuit consultații oftalmologice și ochelari de vedere pentru toți cei care doresc să-și îmbunătățească vederea.

Anul acesta, localitățile Tulca, Cuieșd, Salonta, Pomezeu și Cihei sunt gazdele voluntarilor din echipa medicilor oftalmologi veniți din Statele Unite și Anglia. În orașul Salonta, la Biserica baptistă „Betel” păstorită de Florin Cociubei, oftalmologii voluntari au oferit gratuit consultații și ochelari de vedere la peste 100 de persoane care au solicitat diferite verificări sau corecții ale aparatului vizual periferic. „Mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că ne folosește și aici, în România, în județul Bihor. Mă bucur să cunosc oameni deosebiți, ospitalieri și încrezători în valoarea medicinei oftalmologice americane. Știu că, în veșnicia Împărăției lui Dumnezeu ne vom reîntâlni cu mulți dintre ei”, ne-a declarat Jim Watts. „Perseverența și statornicia  voluntariatului prietenilor noștri din Statele Unite și Anglia sunt binecuvântări sfinte pentru județul nostru. Echipa de medici oftalmologi condusă de Donna și Jim ne întărește credința că tot ce facem pentru oameni, în Numele Lui Dumnezeu, este binecuvântat de El cu sănătate și pace”, ne-a spus Georgeta (Georgi) Opreanu, director JFL Elderly Care Home  din cadrul Asociației Smiles România.

Înființată în anul 2002 de către Kevin D. Hoy, un om de afaceri creștin din Marea Britanie, organizația Asociația Smiles România a crescut continuu ca număr de proiecte și echipă. Pornind de la un singur proiect (Sprijin acordat familiilor aflate în dificultate) și un singur voluntar, astăzi Asociația Smiles desfășoară 18 proiecte de asistență socială, având peste 60 de angajați și numeroși voluntari din Marea Britanie, Statele Unite și România, devenind una dintre cele mai importante organizații de caritate din județul Bihor și din România.

 

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Cu mulțumiri pentru publicarea articolului, vă rog frumos să corectați titlul în forma corectă: „Voluntariat oftalmologic pentru sute de bihoreni”. Vă mulțumesc. Autorul.
Adăugat în 23/10/2014 de sorinpetrache
Opțiuni