Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

PLEDOARIE PENTRU VIAȚĂ -- Pregatirea crestinilor pentru implicare in cultura
Adăugată de torch in 14/08/2014, citită de 1.763 ori
Autor: Scott Klusendorf, Categorie: Recenzii cărți
PLEDOARIE PENTRU VIAȚĂ -- Pregatirea crestinilor pentru implicare in cultura

Traducere din limba engleza de DANIEL SUCIU

Editor coordonator Conf. Univ. Dr. TIBERIU POP

Prefata pentru editia in limba romana de Conf. Univ. Dr. TIBERIU POP - Facultatea de Medicina si Farmacie, Oradea

Format 140x205; 380 pagini

Publicata in limba engleza de Crossway, USA, 2009

Publicata in limba romana de Editura Faclia, 2013

Cititorilor acestei lucrări monumentale, care la vederea titlului s-ar putea întreba de ce mai avem nevoie de o nouă Pledoarie pentru viaţă a lui Scott Klusendorf, le reamintim realitatea cotidiană potrivit căreia previziunile (pseudo-)ştiinţifice emise, întreţinute şi susţinute obsesiv cu mult prea mare îndârjire încă de la începutul secolului trecut, prin care se propovăduia, respectiv se susţinea cu fermitate că până la începutul secolului al XXI-lea ştiinţa va fi în stare să sancţioneze, dar şi să soluţioneze favorabil şi definitiv toate problemele grave ale umanităţii (diversele afecţiuni, dificultăţile reproducerii şi perpetuării speciei umane, procesul biologic de îmbătrânire şi de moarte, sărăcia şi foametea, cataclismele naturale, penuria resurselor energetice, încălzirea globală etc.) nu s-au adeverit de loc.

Ba mai mult, putem afirma, fără să greşim deloc, că aceste probleme persistă şi parcă se agravează pe zi ce trece, realmente punându-se într-un pericol evident viaţa de zi cu zi, precum şi viitorul reproductiv sănătos al omenirii, ceea ce poate duce efectiv la depopuarea planetei noastre şi  la popularea acesteia cu fiinţe non-umane (clonate, robotizate), ca într-un adevărat film horror-ştiinţifico-fantastic, reproducerea umană riscând astfel să devină  doar o…amintire.

Practic, dintre aceste probleme nerezolvate sau doar parţial/insuficient soluţionate în România, pot fi evocate în primul rând cele socio-medico-morale şi bioetice complexe şi deosebit de grave, generate şi întreţinute de imoralitatea sexuală, respectiv de promiscuitatea sexuală nemaiîntâlnită de-a lungul istoriei omenirii, de acceptarea cu seninătate şi cu mult prea mare uşurinţă a avortului la cerere [atât la cererea ginecologilor, cât şi (mai ales) la cererea expresă a femeilor, în special în ţara noastră], a infanticidului, a reproducerii umane asistate (cu utilizarea non-etică a unor donori necunoscuţi sau a unor mame surogat), a eutanasierii, a manipulării iraţionale a materialului biologic uman, a clonării, a prostituţiei, a homosexualităţii şi a lesbianismului etc.

Trebuie admis şi conştientizat faptul că toate aceste probleme socio-medicale deontologice, prezentând un impact dramatic asupra evoluţiei demografice a lumii, sunt în mare măsură consecinţa firească şi nefastă a substituirii filozofiei Cristocentrice cu filozofia Antropocentrică, filozofie care impune şi introduce în centrul existenţei planetare omul, împreună cu pervertirea directă sau indirectă a sexualităţii şi a reproducerii umane  şi mai ales a principalului scop al relaţiilor sexuale parteneriale, cel de reproducere umană responsabilă (dorită şi perfect planificabilă).

Conceptual, şi nu numai, lumea medicală agreează şi promovează ideea potrivit căreia sexualitatea/reproducerea umană trebuie să se bazeze în primul rând pe existenţa şi conservarea stării de sănătate psihosomatice a cuplurilor, cu precădere a femeilor doritoare de copii, femeia fiind fiinţa care găzduieşte incubatorul biologic (uterul) indispensabil dezvoltării (pre-)embrio-fetale normale şi, nu în ultimul rând, să se bazeze pe existenţa unei moralităţi sexuale decente, care în urma unui avort se poate defecta parţial sau în totalitate, uneori pierderea acestuia (ca urmare a histerectomiei de necesitate şi salvatoare a vieţii femeii) lipsind femeia de darul Divin, propriul copil.

Tocmai pentru a nu ajunge în această situaţie tragică şi nedorită, de sterilitate definitivă, care mai devreme sau mai târziu declanşează sindromul post-avort, uneori deosebit de devastator, vă recomand cu căldură şi responsabilitatea specialistului - care a adus pe lume foarte mulţi copii sănătoşi, inteligenţi şi frumoşi, care nu au fost avortaţi ca urmare a consilierii acordate de către mine mamelor aflate în… criză - să lecturaţi cu atenţie cele patru părţi ale acestei lucrări şi să meditaţi cu responsabilitate la necesitatea validării dreptului fundamental al celui nenăscut, al Creaţiei Divine, de a veni pe lume. Și, exact cum nu ucidem copii la naştere sau după naştere, vă îndemn să nu cereţi ginecologilor să ucidă copii nenăscuţi.

Sper din tot sufletul că la sfârşitul lecturării cărţii veţi putea contribui şi dumneavoastrăvoastră pertinent la salvarea mulţimilor de copii care din păcate şi iremediabil sunt deja sau vor fi în continuare planificaţi/sortiţi pieririi definitive prin… avort.

    

                                                                                   Conf. Univ. Dr. Tiberiu Pop

Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea

 

Sef-secţie  OB4 Maternitatea Oradea

 

RECOMANDĂRI

„Scott Klusendorf a creat o resursă minunată care-i va pregăti pe susținătorii poziţiei pro-viață să comunice într-un mod mai creativ și eficient pe măsură ce se implică în cultura noastră. Pledoarie pentru viață este temeinic documentată, bine scrisă, logică, limpede și încărcată de afirmații pline de miez și memorabile. Cei care sunt deja în tabăra pro-viață vor fi pregătiţi; cei indeciși vor fi probabil convinși. Cititorii care doresc să vorbească în numele celor care nu pot vorbi pentru ei înșiși vor găsi aici multe informații. Recomand cu multă căldură această carte.”

Randy Alcorn, autor al unor cărți de succes

 

„Scott Klusendorf adună informațiile și metodele de apărare a dreptului la viață pe care-l comunică atât de eficient într-o carte ale cărei învăţături oferă o incontestabilă și clară expunere rațională în favoarea sanctității și demnității vieții, născută ori nenăscută. Este o unealtă deosebită pentru laicul a cărui poziție este pentru viață, dar care nu înțelege premisele pe care se bazează credința sa ori care nu se simte pregătit să apere sau să dezbată chestiunea în faţa altora.”

Chuck Colson, fondator al Prison Fellowship.

 Pledoarie pentru viață a stabilit un nou standard pentru apologetica pro-viață. Într-un mod suficient de accesibil pentru persoana laică, Scott a articulat și a respins fiecare obiecție majoră și minoră din partea taberei pro-alegere adusă poziției pro-viață.”

Barbara Shackelford, director executiv al A Womens Pregnancy Center, Tallahassee, Florida

 

 

SCOTT KLUSENDORF este preşedinte al Life Training Institute în cadrul căruia conduce cursuri de instruire a celor ce susţin poziţia pro-viaţă. Fiind un înflăcărat vorbitor în multe dintre întâlnirile pe care le are, prezentările pro-viaţă ale lui Klusendorf au fost evidenţiate de organizaţii prestigioase precum Focus on the Family, Truth that Transform şi American Family Radio. Scott a absolvit cursurile UCLA şi este autorul lucrării Pro-Life 101.


Știre preluată de pe www.faclia.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni