Nevoia de prieteni buni
Adăugată de Softy in 22/07/2014, citită de 4.687 ori
Autor: Alexandru Fintoiu, Categorie: Editoriale
Nevoia de prieteni buni

Oamenii duc lipsă de prieteni. Prieteni adevăraţi. În era căştilor pe urechi si a inteligenţei artificiale prea puţin se mai simte nevoia de comunicare faţă în faţă. E greu când nu ai pe nimeni care să te înţeleagă, care să te ajute la nevoie cu un sfat sau cu un lucru de facut. Prieteni superficiali găseşti însă la tot pasul, prieteni de care să nu îți pese dacă îi pierzi sau nu şi pe care să nu pui preţ decât pe moment. Prietenul adevărat ţine în timp, nu are garanţie în momente.

E aşa de bine să ai câţiva prieteni buni. Să te asculte în problemele şi în necazurile tale iar la nevoie şi tu să fii un bun ascultător. Vorba aceea, prietenul la nevoie se cunoaşte. Nu atunci când la fiecare apel, profiţi, nu atunci când trebuie să facă tot ce spui tu. Dacă ar fi doar aşa prietenul acela ar fi o marionetă. Când ai nevoi reale, necazuri reale, abia atunci, îl vezi că e acolo. E umărul pe care plângi şi mâna care te ajută să treci mai departe. Chiar şi când te doare ce face, rănile făcute de el, dovedesc că îţi e credincios. Aşa spune Biblia.

Preţuieşti momentele petrecute cu un prieten bun. Au valoare şi sunt unice. Prietenul adevărat ştie să tacă şi să păstreze un secret, te ajută să devi puternic şi statornic, are caracter şi te învaţă doar de bine. Ce plăcut e să ştii că se roagă pentru tine. În nenorocire e ca un frate. Prietenii buni ţi-i faci în viaţa de zi cu zi, nu online. Online îţi faci doar vise.

Dar, din ce în ce mai mult vezi oameni singuri, imprieteniţi cu câinii de la tomberoane sau de acasă. Pentru ei câinii sunt mai buni că nu zic mai nimic şi ascultă todeauna când le vorbeşti. Ajung să preţuiască mai mult câinii din cauză că ei nu muşcă mâna care îi hrăneşte. Din păcate e adevărat că unii oameni muşcă. Chiar apostolul Pavel spunea asta unor fraţi.

A fi prieten bun cu cineva înseamnă să ştii cam tot ce e important pentru acel om. Asta înseamnă că ai o relaţie strânsă şi cunoşti bucuriile lui şi problemele lui. Nu înseamnă să-l descoşi, nu să fii un disperat după noutăţi despre el. Domnul ne-a numit prieteni cu El pentru că ştim. Ştim tot ce este important pentru mântuirea noastră, ştim unde S-a dus, ce face şi că ne aşteaptă.

El este cel mai bun Prieten pe care Îl putem avea. Nu dezamăgeşte pe nimeni, cunoaşte neputinţele noastre, ne ascultă când ne rugăm şi ne oferă soluţii minunate.

Să fii prieten cu un om de caracter te ajută să ai principii sănătoase. Să fii prieten cu un om deştept te ajută să găseşti multe soluţii. Să fii prieten cu un om plin de bunătate te ajută să înveţi să dai şi la altul. Dar să fii prieten cu Hristos înseamnă totul.


Știre preluată de pe www.fiti-oameni.ro
Unul Singur poate fi Prieten cu adevarat Bun: Domnul Isus! EL si numai EL este alaturi chiar si in cel mai dens intuneric al necazului! Restul... toti suntem oameni, tarana!! Cand vedem pe unul cazut, preferam sa punem sare pe rana si sa lovim cu sete acolo unde stim ca-l doare cel mai tare (cam ca in pilda samariteanului milos sau ca "prietenii lui Iov" care l-au "ajutat" sa ajunga la cartire)! Domnul Isus insa e Singurul care LEAGA RANI!!
Adăugat în 23/07/2014 de cst179
Opțiuni