Peste 200 de lideri baptisti americani au participat la un important Summit. Un subiect sensibil a fost dezbatut in premiera!
Adăugată de DanaDobre in 30/04/2014, citită de 2.297 ori
Autor: Afirmativ.com, Categorie: Internațional
Peste 200 de lideri baptisti americani au participat la un important Summit. Un subiect sensibil a fost dezbatut in premiera!

Comisia de Etica si Libertate Religioasa (ERLC) a Conventiei Baptiste de Sud (SBC) din SUA si-a incheiat ieri lucrarile cu o dezbatere referitoare la sexualitatea umana. Atmosfera de la summit a fost sincera si linistitoare punctata din cand in cand cu momente de destindere si zambete.

La dezbatere participantii au audiat predici, discursuri si prezentari academice, inclusiv o pledoarie tinuta de catre Mark Regnerus, profesor de sociologie la Universitatea din Texas. Regnerus a declarat ca adolescentii si tinerii americani evanghelici resping etica sexuala crestina, dar ca inca nu este totul pierdut.

Regnerus care colaboreaza de asemenea pe sectiunea de sociologie cu Institutul Austin pentru Studiul Familiei si Culturii, a spus ca 11 la suta din persoanele evanghelice cu varsta cuprinsa intre 18 si 39 de ani, sustin casatoria intre persoane de acelasi sex, in timp ce alte 20 de procente nu stiu ce sa raspunda la aceasta problema.

Presedintele ERLC Russell Moore a declarat ca datele prezentate provoaca ingrijorare si ca biserica ar putea invata o lectie de la Biserica Mormona in ceea ce priveste construirea unei credinte de durata in randul tinerilor.

“Unii dintre noi ar trebui sa se gandeasca si sa se implice mai mult in privinta educatiei crestine. Putem invata de la ei ceea ce e de facut si cum trebuie facut pentru a obisnui copiii sa gandeasca si sa creada in spiritul unor valori inalte. Trebuie sa-i invatam acest lucru”, a spus Moore.

El are un an de cand a fost ales ca presedinte al influentului grup Southern Baptist. La mai putin de doua luni de la alegerea sa in calitate de sef al SBC din Washington, presedintele SUA Barack Obama, a aprobat casatoria intre persoane de acelasi sex.

Moore a spus ca este dificil sa-L urmezi pe Isus atata vreme cat societatea impune o cultura falsa si lipsita de valori autentice. El a criticat de asemenea si “Evanghelia prosperitatii” care promoveaza ideea ca Dumnezeu doreste ca fiecare om sa devina bogat.

“Ceea ce trebuie sa facem este exact ceea ce Isus a spus, desi este foarte dificil…Mantuitorul a spus sa ne luam crucea si sa-L urmam. Noi nu avem de luptat numai impotriva propriilor impulsuri biologice ci fiecare dintre noi trebuie sa lupte impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. Trebuie sa facem asta mereu in fiecare zi din viata noastra pana cand vom inchide ochii”.


Știre preluată de pe afirmativ.com
Amin.
Adăugat în 03/05/2014 de biserika
Opțiuni