HOLDE ALBE PE CÂMPUL EVANGHELIEI
Adăugată de sorinpetrache in 16/03/2014, citită de 1.824 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
HOLDE ALBE PE CÂMPUL EVANGHELIEI

Au privit la Domnul Isus Hristos, L-au descoperit în Duh și Adevăr în paginile Sfintei Scripturi și au deschis cu bucurie, dragoste și lacrimi de pocăință ușa inimii lor. Emi, Felicia, Mia, Felicia Gruia și Beni-Ionuț sunt cele cinci suflete scrise astăzi de Mântuitorul nostru în Cartea Vieții, alături de cele 2,18 miliarde de creștini în viață pe acest pământ.

SALONTA. „Iată, Eu vă spun: Ridicați-vă ochii și priviți holdele care sunt albe acum, gata pentru seceriș. Cine seceră primește o plată și strânge rod pentru viața veșnică...” (Ioan 4:35-36) Emi, o pensionară din Salonta, de etnie maghiară, plină de înțelepciune, este acum grâu încolțit din Sămânța lui Dumnezeu: înțelege chemarea, trăiește cu bucurie, crește în credință prin harul unui suflet vindecat. Cuvântul Domnului lăudat și predicat în Biserica Baptistă „Betel” din Salonta a rodit și în sufletul ei. Și Felicia, o mamă cu inima zdrobită, cu ochii topiți în lacrimile necazului, ale dorului nestins după fiul rătăcit în lume, are acum mângâiere, alinare și călăuzire sfântă prin grija Celui ce este Lumina lumii. Mia, odinioară directoare la un ziar local, a găsit acum bucuria, pacea și dorința de a merge mai departe prin puterea Cuvântului Sfintei Scripturi. S-a lăsat folosită de Dumnezeu pentru a călăuzi pe paginile Bibliei o soră fără vedere și, prin biruința Jertfei Domnului Isus Hristos, jurnalista și-a recăpătat ea însăși vederea sufletului și a minții, primind acum dreptul de a se numi „copil al lui Dumnezeu”.

O învățătoare cu experiența alfabetizării și formării moral-intelectuale a zeci de generații de elevi, trăiește acum bucuria și pacea desăvârșirii sufletești ca rod duhovnicesc, dascăl, bunică, mamă și soție. A înțeles acum și aici că, Cel care „la început era Cuvântul... și Cuvântul s-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr”, este Fiul lui Dumnezeu care a murit pe Cruce și pentru mântuirea sufletului ei. L-a cunoscut de pe băncile liceului pedagogic iar 40 de ani mai târziu, cu emoție și dragoste, L-a acceptat și mărturisit ca Domn și Mântuitor în apa botezului.

Și pentru Beni-Ionuț, realitatea plină de încercări a celor 21 de ani de viață, dăruiți în grijă și mângâiere de Bunul Dumnezeu, a rodit în răspunsul dat de Tatăl Ceresc la rugăciunile părinților și bunicilor, membri în bisericile din Mădăras și Tulca. Prin legământul sfânt făcut în apa botezului, tânărul este în mâna lui Dumnezeu pe care-L consideră „Prietenul meu cel mai bun, alături de care știu că nimeni și nimic nu mă mai poate doborî în călătoria mea pe acest pământ”.

Pentru aceste cinci suflete botezate și răscumpărate în Legământul Jertfei Domnului Isus Hristos, Duminică, 16 martie 2014, a fost seceriș de bucurie în Cer și pe pământ, la Biserica Baptistă „Betel” din Salonta, păstorită de Florin Cociubei, slujitorul care ne-a declarat: „Fiecare suflet scufundat astăzi în apa botezului L-a mărturisit cu credință pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor și Mijlocitor. Astfel, omul devenit creștin a împlinit în dreptul veșniciei sale un act poruncit de Dumnezeu, un act personal, conștient și responsabil, în baza credinței mărturisită într-un singur Dumnezeu – Tată, Fiul și Duh Sfânt și un act plăcut în ochii lui Dumnezeu. Tu, preaiubit cititor, ești pregătit să faci acum acest act esențial pentru a pune primul pas pe calea spre veșnicia vie a sufletului tău? Dumnezeu să te binecuvânteze cu voință și biruință în alegerea corectă! Amin.”

Sorin Petrache


Știre preluată de pe www.confluente.ro
DOMNUL SA-I BINECUVINTEZE CU VIATA VESNICA !
Adăugat în 16/03/2014 de sanda_tulics
Opțiuni