LIBERTATEA DE A CREDE - Provocarea legii islamice a apostaziei
Adăugată de torch in 16/09/2013, citită de 1.805 ori
Autor: Patrick Sookhdeo, Categorie: Recenzii cărți
LIBERTATEA DE A CREDE - Provocarea legii islamice a apostaziei

LIBERTATEA DE A CREDE - Provocarea legii islamice a apostaziei

de Patrick Sookhdeo

Format 138 x 200 mm; 230 pagini

ISBN 978-606-8247-06-9

Volum publicat în colaborare cu Editura Universităţii EMANUEL

Traducere din limba engleză de Samuil MARUŞCA

Editor coordonator: Dr. Paul NEGRUŢ

Islamul este un drum cu sens unic. Non-musulmanii se pot converti la islam, însă musulmanilor nu li se permite să se convertească de la islam la altă religie. Toate școlile de lege islamică specifică pedeapsa cu moartea pentru un bărbat musulman adult care alege să-și abandoneze credința. Cu toate că rareori se întâmplă așa ceva, legea impune multe alte pedepse în cazul celor apostați și stârnește o ostilitate feroce față de aceștia în cercurile musulmane.

Dar schimbarea este posibilă. Unii savanți musulmani au susținut că legea apostaziei ar trebui să fie anulată, astfel încât oamenii să poată abandona islamul fără să se teamă de represalii. Glasul lor va fi sprijinit de non-musulmani care vor cere, la rândul lor, revocarea legii.

Cartea aceasta este menită să atenţioneze cu privire la legea apostaziei din islam și cu privire la pedepsele pe care le presupune, depunând astfel o pledoarie pentru abolirea ei. Secțiunea întâi prezintă învățătura musulmană despre apostazie pe baza surselor islamice. Cea de a doua privește spre dezbaterea referitoare la această lege din rândurile musulmanilor, iar a treia trece în revistă modul în care sunt tratați cei convertiți de la islam la o altă religie în lumea actuală.

„Dr. Sookhdeo a pus la dispoziție un manual important pentru toți cei interesați și preocupați de subiectul libertăților fundamentale. Mulți îi vor fi recunoscători pentru acest volum de actualitate.”

Din Prefața semnată de episcopul Michael Nazir-Ali

Dr. Patrick Sookhdeo deține doctorate de la London Universitys School of Oriental and African Studies, Western Seminary și Nashotah House Episcopal Seminary. Este autor, conferențiar și consultant, director internațional la Barnabas Fund și director la Institute for the Study of Islam and Christianity.

CUPRINS

Cuvânt Înainte

Introducere

Ce spune islamul clasic despre apostazie

Musulmanii dezbat şi interpretează legea apostaziei

Aplicarea legii apostaziei în lumea de astăzi

Concluzie

Anexa 1: Apostazia: Majoră și minoră

Anexa 2: Libertatea religiei în islam

Anexa 3: Declarația universală a drepturilor omului

Anexa 4: Declarația drepturilor omului în islam de la Cairo

Glosar


Știre preluată de pe www.faclia.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni