BUCURIE SFÂNTĂ PENTRU TOȚI CREȘTINII DIN MICHERECHI
Adăugată de sorinpetrache in 02/08/2013, citită de 2.160 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
BUCURIE SFÂNTĂ PENTRU TOȚI CREȘTINII DIN MICHERECHI

S-a împlinit la Micherechi ceea ce profetul Isaia primea de la Dumnezeu cu şapte sute de ani înainte de Nașterea Domnului Isus Hristos şi anume roada spirituală din calvarul Jertfei Hristice. Rodul dragostei și ascultării de Dumnezeu prin Fiul Său Isus Hristos a fost prilej de bucurie în ceruri și revărsare sfântă asupra celor 8 suflete de români din localitatea Micherechi (Ungaria) care au mărturisit cu lacrimi de pocăință: „Domnul este în mijlocul nostru!”

Duminică, 14 iulie, Biserica Baptistă din Micherechi păstorită de Petrică Crețu, profesor de religie la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta, a sărbătorit într-o atmosferă de praznic ceresc Botezul nou-testamental al Anei Krisztovan, Cristian Ruja, Gheorghe Martin, Ioan Ruja, Samuel Gherman, Estera Gherman, Andreea Creţu, David Croitor.
Mărturia înlăcrimată a noilor membri ai Bisericii Domnului, îmbrăcaţi în haine albe ca simbol al curăţirii veşmântului sufletesc, a certificat că în viaţa lor a avut loc naşterea din nou, despre care Mântuitorul Isus Hristos a vorbit fruntașului fariseu Nicodim: „Adevărat, adevărat îți spun că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu” (Ioan 3:5). Botezul celor 8 suflete din Micherechi a fost proclamarea publică înaintea lumii vizibile şi invizibile a credinţei personale în Domnul Isus Hristos şi a mântuirii fără plată oferită de El pe Cruce, la Golgota.
Sărbătoarea a adunat în părtăşie credincioşi din mai multe biserici din Ungaria şi România. Cântările și poeziile copiilor bisericii, ale grupului de tineri, ale fanfarei și grupului de bărbaţi au împodobit în jertfă Serviciul divin. Cuvântul Scripturii a fost predicat de pastorul Csaba Borzasi, de la Biserica Baptistă din Chitighaz, care a citit Biblia din 1Petru 3:18-22.
La această sărbătoare sfântă, Biserica Baptistă din Micherechi a fost în părtășie cu numeroși credincioşi aparţinând Bisericilor Penticostală şi Ortodoxă. Alături de ziariștii publicației Foaia Românească din Jula (Ungaria) au răspuns invitației bisericii numeroși aleşi din administraţia locală, printre care doamna primar Margareta Tat şi domnul viceprimar Bertold Netea care, la sfârşitul Serviciului divin, au adresat un cuvânt de încurajare tuturor celor care, prin pocăință, credință și botez au păşit pe calea îngustă, spre Dumnezeu.


Știre preluată de pe foaiaromaneasca.blogspot.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni