Sute de creștini sacrificați în Nigeria
Adăugată de Gottestochter in 03/05/2012, citită de 7.996 ori
Autor: WND exclusive, Categorie: Semnele sfârșitului
Sute de creștini sacrificați în Nigeria

"Simplul act de a merge la biserică duminica, a devenit periculos"

O biserica crestina internaţională care ajută membrii credinciosi persecutati, spune ca sute de creştini au fost ucişi într-o serie de atacuri în Nigeria.

Aceasta este naţiunea africană în care membrii musulmani jihadisti din grupul Boko Haram au promis cu ceva timp in urma ca vor  "eradica creştinismul"

Cand au rostit ameninţările cu doar câteva săptămâni în urmă, pagina de ştiri nigeriana Bikya MADR a raportat ca grupul a declarat război tuturor creştinilor care trăiesc în nordul Nigeriei.

Jonathan Racho din grupul pentru drepturile omului a numit ştirile ca fiind alarmante.

Citiţi despre cei care au plătit preţul suprem  în "Devotamentul Extreme: Vocea Martirilor"

Acum, Fondul Barnaba raportează că circa 300 de creştini au fost ucişi într-o singura catedrala şi 27 de persoane au murit duminica în atacurile din timpul slujbei in trei biserici.

"Primul s-a întâmplat atunci când oamenii s-au adunat pentru închinare în două amfiteatre de la Universitatea Bayero din Kano. Până în prezent, s-a confirmat ca  22 de personae au murit, în timp ce 23 au fost răniţi, după ce in jurul orei 8.30 bombe au fost aruncate în clădire şi pistolari au impuscat asupra închinătorilor. Martorii au spus că infractorii intai au aruncat în biserica explozibil şi au tras împuşcaturi şi dupa ce au fugit creştinii, barbati înarmaţi i-au urmărit, impuscand fără discriminare", a raportat organizatia.

"Mai târziu duminică, persoane înarmate au deschis focul intr-o altă biserică, în oraşul din nord-estul Maiduguriului. Cinci persoane, inclusiv un pastor, au fost ucişi în atacul de la Biserica lui Hristos."

Fondul Barnaba a spus că dureaza ceva timp pana cineva isi revendica atacul, dar cei mai mulţi oameni suspecteaza grupul Boko Haram.

Alta violenţă nigeriana a fost raportata in Duminica Paştelui, atunci când în Kaduna 40 au fost ucişi într-un atac sinucigaş în fata la două biserici. Mai târziu, în Jos, in alt atac au fost ucisi o femeie însărcinată şi un copil de 18 luni.

"Simplul act de a merge la biserică duminica, a devenit periculos pentru creştini, în multe părţi din Nigeria", a declarat Patrick Sookhdeo, director internaţional pentru Fondul Barnaba. "Ei au nevoie foarte mult de rugaciunile noastre, pentru ca continua cu curaj sa se adune pentru închinare, în ciuda violenţei neancetate."

Racho a raportat cu săptămâni în urmă că Boko Haram a anuntat ca va "lansa o serie de atacuri care vizează creştinii."

El a spus, tinta este "eradicarea creştinilor."

"Suntem foarte indignait. Cum poate o tara ca Nigeria, cu toate resursele sale, resursele sale de petrol, militare, de securitate şi toate resursele ... sa esueze in a proteja pe nevinovaţii sai de aceste tipuri de atacuri ?” a spus Racho in acel moment.

Violenţa împotriva creştinilor a luat de asemenea amploare în Kenya, unde o bandă de musulmani a lansat recent un atac cu grenade împotriva la 150 de creştini care participau la o reuniune în aer liber.

WND, de asemenea, a raportat în decembrie că un creştin în Kenya, a fost bătut de către o mulţime de somalezi care au trecut frontiera pentru a-l ataca.

 


Știre preluată de pe www.wnd.com
Foarte trist,la noi a venit un frate din nigeria ,la biserica la noi in botosani adunarea 1 Betel,cu sotia sa care a ccantat cateva cantari in engleza iar fratele a dat un fel de indemn si am auzit ca a vorbit despre ce se intampla in nigeria si a mai spus ca erau fratii si surorile in adunare si cand se rugau(il slujeau pe Dumnezeu) veneau politistii si dadeau foc la toate adunarile care debea se construisera Fratele este pastor si nu de mult a venit la noi la adunare Domnul sa l bnecuvinteze pe el si pe cei care il urmeaza pe bunul nostru Dumnezeu....Amin. Alessandra Foca
Adăugat în 17/06/2012 de alessandrafok
Oameni fara minte, batjocoriti de satana, uneltele celui rau. Ce castiga, sau ce pierd daca unii se inchina cuiva, iar altii Altcuiva, rataciti, pierduti, pe langa ca sunt orbi, merg cu ochii inchisi si nu au nici o sansa caci nu isi vad ticalosia...
Adăugat în 02/08/2012 de mesarosmary
Scrie clar in biblie ca in numele lui Hristos vom fi batuti, fugariti si omorati.
Eu inca nu-mi dau seama cum e stirea asta un semn al sfarsitului ... crestinii au fost fugariti, batjocoriti, inchisi, ucisi etc. inca din sec. 1.
Adăugat în 21/11/2012 de qdustfeather
Eu as zice ca in ultimul timp de cand cu asa zisa civilizatie moderna fusese mai relaxata situatia si nu se intampla numai lucrul acesta actual ci multe altele pe langa ele, daca doriti stiri actuale neprezentate in medii spuneti-mi si vi le dau
Adăugat în 21/11/2012 de Gottestochter
Opțiuni