Vietnamul sub ape: peste 100 de morti
Adăugată de BenHur in 09/11/2011, citită de 4.165 ori
Autor: Agenda, Categorie: Semnele sfârșitului
Vietnamul sub ape: peste 100 de morti

Mai mult de 100 de morti au lasat in urma inundatiile care au lovit de cateva saptamani Vietnamul. Dupa ce furia apelor a afectat mai multe regiuni, acum, centrul tarii este sub ape, iar autoritatile au evacuat aproximativ 30.000 de persoane.

Numai in ultimele cinci zile de inundatii in Vietnam, 22 de persoane - 17 adulti si 5 copii - si-au pierdut viata in patru provincii in centru acoperite de ape, a anuntat Comitetul national de lupta impotriva intemperiilor din Vietnam, scrie Agerpres. Cel mai mare numar de victime, aproximativ 78, au decedat in provinciile din sud, in Delta Mekongului; UNICEF a deplans luni faptul ca majoritatea victimelor erau copii morti inecati.

Vietnamul este inca sub ape si sunt asteptate alte ploi

Fotografii cu case inundate pana la acoperis in orasul Hoi An si in fosta capitala imperiala Hue, care figureaza in patrimoniul mondial al UNESCO, au fost publicate miercuri de ziarele oficiale. Insa situatia este departe de a reveni la normal, serviciile de meteorologie nationala anuntand ca apele au inceput sa scada usor in unele locuri, dar sunt asteptate noi ploi in urmatoarele zile.

Inundatiile din ultima perioada din Vietnam au afectat peste 500.000 de persoane, 140.000 de case fiind afectate de ape de la jumatatea lunii septembrie, indeosebi in Delta Mekongului, zona unde se cultiva orez. Musonul cu ploi deosebit de abundente in acest an a provocat moartea a 529 de persoane in Thailanda si a circa 250 in Cambodgia.


Știre preluată de pe www.agenda.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni