Reclama ateista: “Imaginati-va viata fara nici o religie”, “ Dormiti Duminica”
Adăugată de Katarina in 29/08/2010, citită de 6.416 ori
Autor: Audrey Barrick, Categorie: Semnele sfârșitului
Reclama ateista: “Imaginati-va viata fara nici o religie”, “ Dormiti Duminica”

Un grup de umanisti americani a amplasat un alt panou luminos in care se spune publicului ca printre alte lucruri pe care le mai pot face in zilele de Duminica, sa doarma este OK. “Evident sunt multe motive de a respinge religia, multe dintre ele intelectual” a afirmat Dan Barker, co –presedinte al FFRF – Fundatia Libertatea pentru Religii . “Dar sfideaz-o – unul din beneficiile imediate ale renuntarii mersului la biserica este sa dormi in zilele de Duminica, pe langa ca ai in plus cu 10% mai mult pentru ca nu mai dai zeciuiala! Ceea ce lumea are intr-adevar nevoie este un somn linistit”

Fundatia Liberatea pentru Religii vor amplasa luna aceasta 20 de astfel de panouri peste tot in zona localitatilor Tampa si St.Petersburg, Florida. Patru reclame diferite vor infatisa cele mai noi mesaje ale grupului ” Dormiti Duminca”, “Imaginati-va! Nici o religie”,“ Dumnezeu si guvernul: un amestec periculos” si “In ratiune ne incredem”, unele dintre aceste  mesaje fiind proiectate si cu motive de vitralii. “Vrem ca panourile noastre sa fie la fel de atractive ca si vitraliile religioase,  dat fiind ca mesajele noastre sunt controversate si rationaliste” a declarat co-presedintele grupului Annie Laurie Gaylor. “Dar ne place sa cream si o mica disonanta cognitiva. Nu ar fi ceva daca ai vedea acest mesaj intr-o biserica “ Imaginati-va! Nici o religie” si “Dormiti in zilele de duminica”?”

FFRF, constituita in 1978, se descrie ca o asociatie de liberi-cugetatori, inclusiv ateisti, agnostici si sceptici. Cu sediul central in Madison, Wisconsin, asociatia numara mai mult de 150.000de membri la nivel national. Gaylor a subliniat ca nonreligiosii reprezinta cel mai raspandit si in crestere segment de populatie, datele fiind obtinute in urma unui studiu efectuat in SUA cu privire la apartenenta religioasa a populatiei. In urma studiului efectuat in 2008,  procentul americanilor care pretind ca nu au nici o religie a crescut de la 8,2 %  la  15% din 1990 pana in 2008. Desi multi americani nu  participa la servicii religioase, mai mult de jumatate (56%) din cei care se declara nonreligiosi cred in Dumnezeu si 49 % se roaga regulat, conform afirmatiilor sociologului Bradley R. E. Wright. Totusi FFRF vrea sa trimita mesaje ca nu toti americani cred in Dumnezeu si apartin vreunei religii. FFRF a inceput campania de amplasare a panourilor publicitare din octombrie 2007 si pana acum si-au plasat mesajele in 25 de state, in Florida fiind pentru prima data cand grupul desfasoara o astfel de campanie.


Știre preluată de pe www.christianpost.com
Corectie
Cred ca se impune o corectarea a traducerii, FFRF - Freedom From Religion Foundation se traduce "Fundatia Libertate fata de Religie" sau "Eliberare de Religie" si nu Libertatea pentru Religii. Multumesc!
Adăugat în 16/09/2010 de Godlvr
Opțiuni