China dărâmă crucile de pe biserici
Adăugată de Softy in 04/06/2015, citită de 2.536 ori
Autor: Anonim, Categorie: Internațional
China dărâmă crucile de pe biserici

Autoritățile chineze din provincia Zhejiang au dărâmat sute de cruci de pe acoperişurile bisericilor protestante şi catolice din regiune, iar credincioşii aşteaptă ca acestea să fie eliminate din toate localurile de cult, pentru că Guvernul consideră rapida creştere a creştinismului ca pe o ameninţare, conform unui articol publicat recent de portalul The Christian Post.

„Autorităţile au acordat o mare importanţă acestui simbol religios”, a spus Zheng Leguo, un pastor din această provincie, care acum locuieşte în Statele Unite, într-o notă informativă la CBN News. „Aceasta nu semnifică o manifestare creştină proeminentă în spaţiile publice”.

Provincia îşi propune acum o interdicţie oficială pentru ca nici un sanctuar să nu mai poată avea o cruce care să depăşească înălţimea edificiului. Funcţionarii din provincia Zhejiang au dărâmat cucile a peste 400 de biserici, de la începutul anului 2014. Guvernul şi-a justificat acţiunea motivând că aceste cruci violează codurile de construcţie a regimului comunist. „Acest nou proiect de lege este încă o încercare a guvernului pentru a-şi legitima violenta campanie ilegală de distrugere şi eliminare a crucilor”, a spus Bob Fu de la China Aid, cu sediul în SUA.

Guvernul a făcut cunoscut proiectul noilor normative privind simbolurile religioase de pe edificii, săptămâna trecută, care precizează că aceste simboluri trebuie să fie fixate pe faţada edificiului şi să nu depăşească mai mult de o zecime din înălţimea clădirii. De asemenea trebuie să fie în consonanţă cu faţada şi cu arhitectura înconjurătoare, conform propunerii. Funcţionarii guvernului nu au revelat însă, motivele pentru care se propune interdicţia în acest moment.

Colmillo Shenglan, un inginer de la Institutul Provincial din Zhejiang pentru Proiecte, Arhitectură şi Investigaţii, care a fost implicat în investigaţiile pentru proiectul guvernamental, a confirmat că în curând guvernul va interzice orice cruce pe înălţimea unei biserici.

Provincia Zhejiang include oraşul Wenzhou, care este considerat Ierusalimul Chinei de către unii şi este casa a peste 2 000 de biserici, de pe multe din aceste biserici, crucile fiind eliminate.

Cu toate că această ţară se identifică ca fiind oficial o ţară atee, cu o tradiţie religioasă orientală, cum este budismul, naţiunea chineză este o adevărată pepinieră pentru creştinism începând din decada anilor `80, când Beijingul a adoptat măsuri mai tolerante privind religia.

Fenggang Yang, profesor de sociologie la Universitatea Purdue, a spus că în 2025 China ar putea avea până la 160 de milioane de creştini protestanţi, conform unui raport al yiarului Telegraph din Aprilie 2014. „Conform calculelor mele, China este destinată să devină ţara cu cel mai mare număr de creştini din lume”, a spus Yang. „Vom vedea acest lucru în mai puţin de o generaţie. Nu sunt multe persoane care sunt pregătite pentru această schimbare dramatică”.

În 2010, China adăpostea aproximativ 70 de milioane de creştini şi deja era a şaptea ţară creştină din lume, conform Pew Research. Persecuţia guvernului a determinat ca milioane de creştini să-l adore pe Dumnezeu în adunările ilegale din case. Evanghelismul este permis doar în localurile religioase aprobate de către stat.

Lista Open Doors, care monitorizează nivelul de persecuţie din întreaga lume, situează China pe locul 37, în clasamentul celor mai ostile ţări, care practică persecuţia contra creştinilor.


Știre preluată de pe www.stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni