Tot mai multi evrei din intreaga lume se intorc in Israel
Adăugată de DanaDobre in 18/12/2014, citită de 7.525 ori
Autor: Afirmativ.com, Categorie: Știri din Israel
Tot mai multi evrei din intreaga lume se intorc in Israel

Evreii din intreaga lume au inceput sa revina in Tara Sfanta . Multi evrei americani au in vedere reintoarcerea in Israel, declarand ca aceasta este un factor important, care le va schimba viata in bine.

In ciuda cresterii fara precedent a atacurilor teroriste din ultimul trimestru al acestui an, inclusiv uciderea a patru rabini in Ierusalim, revenirea evreilor din Statele Unite ale Americii a crescut semnificativ. De fapt, multi evrei americani cred ca Israelul este mai sigur decat multe orase din Statele Unite.

In urma cu doar cateva luni, Agentia Evreiasca pentru Israel si Ministerul Aliya pentru absorbtia Imigrantilor (MAIA) a raportat ca numarul evreilor reveniti in Israel (Olim), a crescut semnificativ in 2014, marcand o crestere cu 28% fata de anul precedent.

Marc Rosenberg, director al unui ONG care se ocupa de repatrierea evreilor din diaspora (Aliya) din Nefesh B’Nefesh, a declarat: “depunem tot efortul pentru a ajuta si pe viitor pe toti acesti imigranti care revin in Israel. Avem oameni din toate categoriile sociale si profesionale si cred ca acest lucru va avea un impact benefic asupra Israelului.”

Intensitatea antisemitismului in tarile europene, in special in Franta si in anumite regiuni ale fostei Uniuni Sovietice, a determinat ca acest exod actual al evreilor sa includa un numar insemnat de imigranti evrei profesionisti si bogati, oameni care anterior nu aveau nici o motivatie sa paraseasca Europa.

Surse: acontecersristiano.net; unitedwithisrael.org
Sursa foto: jewcy.com


 

Știre preluată de pe Afirmativ.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni