Evenimentele se precipita in lume: Israelul hotarat sa construiasca cel de-al treilea Templu! (Video)
Adăugată de DanaDobre in 29/04/2014, citită de 3.853 ori
Autor: Afirmativ.com, Categorie: Internațional
Evenimentele se precipita in lume: Israelul hotarat sa construiasca cel de-al treilea Templu! (Video)

Autoritatile israeliene au prezentat recent modelul unui templu evreiesc complex in apropiere de Moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est. Activistii palestinieni spun ca modelul celui de-al treilea Templu evreiesc prevede o sala imensa ce va putea gazdui zilnic sute de vizitatori.

Oficialii israelieni se asteapta ca proiectul sa atraga zeci de mii de turisti din tara cat si din strainatate anual, dupa cum mentioneaza Press TV (Video).

Fundatia Al-Aqsa a declarat ca proiectul reprezinta o amenintare directa la moschee. Organizatia sustine ca proiectul care are ca scop construirea Templului evreiesc de pe Muntele Templului, este foarte aproape de Moscheea Al-Aqsa.

Anumite grupuri palestiniene si-au exprimat vehement pozitia fata de inceperea lucrarilor proiectului, avertizand totodata ca sunt impotriva planurilor de constructie israeliene, in apropierea moscheii Al-Aqsa, relateaza Acontecercristiano.

Complexul de pe Muntele Templului, situat in Orasul Vechi din Ierusalim, este un punct vulnerabil, fiind revendicat atat de evrei, cat si de palestinieni. Evreii vor sa construiasca acest Templu din Ierusalim, in cel de-al treilea loc sfant al islamului, dupa Mecca si Medina din Arabia Saudita.


Știre preluată de pe Afirmativ.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni