Circ intr-un campus universitar: Evanghelisti crestini agresati de un profesor evolutionist (Video)
Adăugată de DanaDobre in 27/04/2014, citită de 2.666 ori
Autor: Afirmativ.com, Categorie: Internațional
Circ intr-un campus universitar: Evanghelisti crestini agresati de un profesor evolutionist (Video)

Un profesor de antropologie de la Universitatea din Connecticut a agresat verbal si fizic cativa crestini evanghelisti care tineau o predica in campusul universitatii. Ei doreau sa atraga atentia studentilor ca sunt creatia lui Dumnezeu, si nu descendenti ai maimutelor asa cum sustinea vehement profesorul agresor.

Scena infruntarii care a fost filmata si postata pe YouTube in data de 23 aprilie il surprinde pe profesorul James Boster agresandu-l pe evanghelistul Don Karns, care tinea o plancarta pe care scria: „Evolutia este o minciuna”. Profesorul a declarat ulterior ca a fost indignat de ceea ce scria pe plancarta si de ceea ce predica evanghelistul, asa incat „era datoria lui morala sa intervina”, sustinand si ca grupul crestin aducea critici referitoare la etnicitate si orientarea sexuala a studentilor.

Boster a spus ca pur si simplu le-a luat apararea studentilor si a incercat sa le explice ca ceea ce predicau evanghelistii, adica creatia, nu este in acord cu cercetarile stiintifice moderne care sunt baza invataturii in universitate. In videoclip, care a fost editat si postat de utilizatorul You Tube – 4ChristianNews – sunt prezentate fragmente din „discutia academica pe care domnul profesor de antropologie a purtat-o cu sustinatorii creationismului”.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UpYDaCS0G94

Profesorul antropolog ameninta si incepe „predica” evolutionista …

Profesorul Boster sustine urmatoarele: „Am citit si Vechiul Testament si Noul Testament. Dar tu? Ai citit Originea speciilor? Spui ca evolutia este o minciuna”, dupa care profesorul incepe sa tipe si sa-l ameninte pe evanghelist cu degetul sustinand ca o sa-l pedepseasca: „Bullsh **! Bullsh **! (N.R. exprimare injurioasa si vulgara) Esti plin de ignoranta si minciuni. Ar trebui sa-ti fie rusine pentru ca numesti minciuna ceea ce nu stii, ce nu ai citit, de fapt”.

Profesorul canta impreuna cu studentii o melodie cu subiect evolutionist …

In a doua parte a videoclipului, profesorul Boster poate fi vazut in mijlocul unui grup de studenti cantand impreuna cu acestia o melodie cu subiect evolutionist.
„Vreau sa va alaturati cu toti in a-l omagia si a-l lauda pe Darwin, a strigat extaziat profesorul, iar studentii prezenti s-au conformat…Videoclipul se incheie cu profesorul Boster oferind o predica personala, vorbind despre”rudenia oamenilor cu alte mamifere”.

O sesizare in legatura cu acest incident depusa la secretariatul Universitatii a ramas fara raspuns. Ulterior, conducerea Universitatii a dat o declaratie: „Orice persoana are dreptul de a-si exercita libertatea de exprimare in campusul nostru. Cu toate acestea, ne asteptam ca partenerii de dialog sa promoveze un discurs civilizat si sa se poarte respectuos. Folosirea unui limbaj abuziv si confruntarea violenta care se deduc din filmul postat pe You Tube sunt in contradictie cu valorile Universitatii”.


Știre preluată de pe afirmativ.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni